sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Viikon yhteenveto

Eli olisi aika vetää mennyt viikko yhteen. Viikko meni tosi nopeaa, koska koulu ja kandi on vienyt kaiken ajan. Niinpä myös blogin kirjoittelu on vähän jäänyt. No pitää yrittää korjata tilanne. Viikon kohokohtia on ollut pitkään kestänyt rekisteröityminen (joka on vieläkin kesken) sekä lauantain reissu Planeta Neptunukseen ja Park Popediin ja käynti Karusel ostoskeskuksessa. Lisäksi olimme viikolla todistamassa/näkemässä, kun yksi jalankulkija oli jäänyt auton alle. Onneksi ei kuitenkaan ollut mummolta henki lähtenyt. Muistutti kivasti tästä liikenteen vaarallisuudesta, koska sille on jotenkin jo päässyt sokeutumaan ja tullut vähän liian rohkeaksi.

Rekisteröitymisestä sen verran, että itse rekisteröinti on kyllä käsittääkseni saatu tehtyä. Ainakin sain sellaisen lapun, jossa on rekisteröitymispaikka ja koulun leima. Nyt sitten ongelmaksi näköjään muodostui tuo pakollinen HIV testi, jota tarvitaan siihen kun normaali opiskelijaviisumi vaihdetaan multiviisumiksi (eli voi rajattomia kertoja käydä rajan ulkopuolella).

Eli kun suomalainen vaihto-opiskelija tulee tänne opiskelemaan tarvitsee hänen käydä HIV testissä ja testi pitää olla otettu enintään 3 kk aikaisemmin. Näin ennen vaihtoa teinkin ja toin tuon saman testin myös tädeille täällä yliopistolla. Nyt he sitten keksivätkin, että jos testi on tehty suomessa, on se voimassa ainoastaan vain kuukauden, jos taas testi on tehty täällä Pietarissa on se tuon 3 kk voimassa. He kuitenkin ottivat tuon minun vanhan testin ja lupasivat tarkistaa käykö se vielä. Asiahan olisi ratkennut tietenkin myös niin, että olisin käynyt täällä uudestaan testissä mutta koska tuo kuukaudenkin määräaika meni heidän omien sekoilujen takia umpeen niin ajattelin, että saavatpa nyt vähän itsekin hommia. Katsotaan kuinka käy ja saanko koskaan tuota multiviisumia. Lupasivat soitella sitten kun tietävät asiasta. :)

Sitten itse tuo viikonlopun reissu. Mielestäni ihan käymisen arvoinen paikka. Paljon erilaisia fisuja ja niitä pääsee näkemään aivan lähietäisyydeltä. Ja jos ei usko minua voi asian tarkistaa tyttöystävän blogista. Hänellä on asiasta omakohtaisia kokemuksia :).Lisäksi samassa rakennuksessa on suhteellisen suuri ostoskeskus, jossa on paljon nähtävää.

Park Popedi puolestaan on suhteellisen suuri puisto. Puistossa on paljon erilaisia lampia ja sieltä löytyy myös huvipuisto. Huvipuisto on ikävä kyllä tarkoitettu lähinnä lapsille ja aikuisille siellä ei juurikaan nähtävää ollut. joskin lapsenmielisille oli :)

Myös tuo Karusel ostoskeskus on ihan käymisen arvoinen paikka. Paljon tavaraa ja aika halvoin hinnoin.

Itse puistosta ja Planeta Neptunuksesta kuvia alla:








Erota kuvasta kala. Vinkki! En tarkoita tuota mustaa vasemmassa yläkulmassa vaan kala sijaitsee suurin piirtein keskellä kuvaa















Keskus ulkoapäin
















Ostoskeskusta















Gala :)














Noista näkyi läpi.












Maisemia keskuksen ikkunasta



















Park Popedi



















































Huvipuiston sisäänkäynti

2 kommenttia:

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Jos aikuisempaa huvipuistomeininkiä kaipaatte, niin käykää Divo Ostrovilla. Se saattaa olla vielä jopa aukikin. Löytyy sieltä Krestovkij Ostrov -metroaseman vierestä.

http://www.divo-ostrov.ru/

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Pitääpä käydä kattomassa millanen paikka tuo on, jos onvielä auki :)