sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Klubbailua

Jep... Eli eilinen sää ei millään muotoa suosinut jokiristeilyä tai eläintarhareissua. Näinpä päätimme mennä suomalaisten vaihtarien asunnolle ja lähteä sieltä sitten Metro nimiseen yökerhoon/klubiin (http://www.metroclub.ru/).

Asuntolalle saavuimme vähän ennen 9 illalla. Olimme ottaneet passit mukaan, koska alhaalla olevalle vartijalle pitää jättää jonkinnäköiset henkilöllisyystodistukset ennenkuin sisälle pääsee. Ensimmäiseksi vartija alkoi paapattamaan että, ettekö tiedä ettei tähän aikaan saa enää tulla mutta otti silti passit kiltisti vastaan ja päästi meidät sisään. Vierailuaikaa oli kello 22 saakka. Kävi kuitenkin niin, että viivyimme asuntolalla sitten 23 asti ja lähdimme hakemaan passeja takaisin. Sitten vartija innostui paasaamaan, että näin myöhään ei saa olla jne jne... Tilanteesta selvisi hyvin, kun oli sen oloinen että ei ymmärrä mitään ja pyyteli anteeksi :) Noh.. passit saatiin ja päästiin lähtemään kohti klubia.

Asunnolta käveltiin sitten ploshad sennajalle, josta metrolla noin parinkilometrin päähän Moskovan rautatieasemasta ja sitten kävellen noin 15 minuuttia. Perille pääsimme vähän puolen yön jälkeen ja mitään jonoja sisälle ei ollut. Liput maksoivat 420 ruplaa per naamari.

Klubiin sisällemeno oli hiukan poikkeava verrrattuna suomalaisiin yökerhoihin. Aluksi oli ulko-ovella portsari, joka päästi aina kerralla sopivan määrän ihmisiä sisälle (papereita ei kysytty). Tämän jälkeen joutui turvatarkastukseen, jossa ilmeisesti tarkoituksena oli katsoa ettei sisälle tuode mitään aseita yms. Ainakin kaikki tarkut yms. käytiin läpi. Sitten leima käteen joka muuten oli merkki siitä, että oli täysi-ikäinen. Tämän jälkeen ostamaan luukulta sisäänpääsylippu. Samalla sai kuusi lippua, joilla sai aina yhdellä lipulla ilmaisen pepsin :) Lipunoston jäkeen sitten viemään takit narikkaan. Narikkakin oli mielenkiintoinen sillä sateenvarjoa ei voinut jättää takin kanssa samaan narikkaan vaan se piti viedä laukuille ja muille irtotavaroille tarkoitettuun omaan narikkaan :) Tämän jälkeen päästiin tutustumaan itse klubiin :)

Klubi oli vissiin 4-5 kerroksinen mutta tällä kertaa avoinna oli ainoastaan 3 ensimmäistä kerrosta. Jokainen kerros oli jaettu niin, että niissä oli yleensä kolme huonetta. Yhdessä tanssittiin, toisessa oli baari ja kolmannessa yleensä pöytiä. Jokaisessa kerroksessa soi erityyppistä musiikkia. Eli klubin koko ja musiikkitarjonta oli laajaa.

Klubi oli sinänsä ihan mukava mutta emme tyttökaverini kanssa viihtyneet siellä kuin puoli 2 asti (klubihan on auki aamukuuteen). Päätimme lähteä käpsyttelemään kotia kohti. Matkalla poikkesimme vielä mäkkärissä hampurilaiselle. Kämpällä olimme noin puoli neljän maissa. Eli matkaan meni noin 2,5 tuntia. Matkaa klubilta kämpälle on noin 3-4 kilometriä :)

Eli kokonaisuutena reissu oli ihan onnistunut mutta jotenkin tuo klubi ei oikein sytyttänyt. Ilmeisesti odotin jotain todella massiivista ja suomesta poikkeavaa. Todellisuudessa klubi oli ähes samanlainen kuin suomessa, ainoastaan on auki kauemman ja tietenkin isompi mutta ei mitenkään ihmeellinen. Silti mieleni tekee vielä käydä katsastamassa ainakin paikallinen Revolution, josta puhutaan täällä paljon.

Tänäänehkä vielä kiertelemään jotain kauppoja/toreja. Hirveästi ei varmaan mitään tehdä, koska tuutorinikin perui tapaamisen koska oli tullut kipeäksi tai sitten oli krapula :)

2 kommenttia:

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Metro on yksi Pietarin vanhimmista edelleen toiminnassa olevista klubeista. Se on suunnilleen 1990-luvun puolivälissä ja se oli aikoinaan ehdottomasti suurin klubi. Se on tunnettu melko tarkoista säännöistään ja tiukoista turvatarkastuksista. Paikalliset myös väittävät, että klubi on erityisesti kaupungin ulkopuolella asuvien suosiossa :)

Hyviä vinkkejä kaupungin yöelämään saa muun muassa osoitteesta: http://www.afisha.ru/

Jaakko kirjoitti...

Joo olihan tuo aika suuri ja ihan hienokin klubi. Vielä haluaisin käydä ainakin tuolla Revolutionissa ku tästä meidän kämpältä on sinne ihan kivenheitto. :)