maanantai 27. lokakuuta 2008

Taas yksi viikonloppu oli ja meni

Viikonlopun saldona oli illallinen perinteisessä venäläisessä ravintolassa tuutorin ja hänen tyttöystävänsä kanssa sekä jokiristeily pitkin Pietarin kaupunkia halkovia jokia.

Lauantaina olimme siis tuutorin ja hänen tyttöystävän kanssa syömässä perinteisessä venäläisessä ravintolassa noin 10 minuutin metromatkan päässä Nevski Prospektilta. Ruoka oli hyvää ja hintansa arvoista. Samalla oli mukava kysellä tuutorilta kaikkea venäjän tapoihin ja kulttuuriin liittyviä juttuja, joten aika kului kuin siivillä. Ainoa miinus puoli noissa tapaamisissa on, että keskustelu menee aivan liian helposti englannin puolelle. Noh hiljaa hyvä tulee. :)

Sunnuntaina tuli tuo jokiristeily hiukka puun takaa, kun soittelin noin 8 maissa illalla kaverilleni ja hän kutsui meidät kello 9 alkavalle jokiristeilylle. Porukkaan kuului Jyväskylästä Pietariin tutustuvia vaihtareita ympäri eurooppaa. Ryhmä poimi meidät Nevskiltä Gostini Dvorin kulmilta kyytiin ja sitten bussilla kohti laivaa/venettä.

Itse risteily oli hyvä vaikkakin vettä satoi ja oli kylmä tuuli. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, kun on Pietarissa! Alla kuvia, jotka eivät kuitenkaan todellakaan anna todellista kuvaa siitä valomäärästä mikä kaupungin rannoilla ja silloilla on.

Risteilyn jälkeen porukka meni vielä jatkoille yökerholle ja menimme samalla kyydillä lähemmäksi kämppää, josta sitten apostolin kyydillä loppumatka.

Mielestäni viikonloppu oli todella onnistunut.































































Ei kommentteja: