tiistai 16. syyskuuta 2008

Muutoksia suunnitelmiin

Tarkoituksenamme oli siis käväistä tuolla Marata Ulitsalla sijaitsevalla Planeta Neptunuksella mutta lähtiessämme muutimmekin mielemme ja lähdettiin sitten kohti Heinätoria (шенная площадь). Odotin torilta paljon, koska olin kuullut Suomessakin puhuttavan siitä. Todellisuus oli kuitenkin tarua ihmeellisempää, kun pääsimme perille. Olihan siellä toki kaikennäköisiä kojuja ja paljon shoppailtavaa mutta minuun se ei jostain syystä iskenyt. Noh... tulipahan tuokin koettua. Ehkä seuraavaksi pääsemme sitten sinne Planeta Neptunukseen:)

Huomenna (tai oikeastaan tänään :)) pitäisi lähteä aamulla 7.17 Repinillä takaisin kotisuomea kohti ja viisumia uusimaan. Uuden viisumin pitäisi saada sitten ensi viikon torstaina, jolloin on myös paluumatka (toivottavasti tulee ajallaan).

Tuo junalipun osto oli muuten mielenkiintoinen operaatio. Suomen asemalla on heti sisäänkäynnin luona aivan normaaleja kassoja, joista voisi kuvitella lippunsa ostettavan. No, kun menimme luukulle ja minä ontuvalla venäjällä yritin suomeen lippuja tilata, niin ei muuta tapahtunut kuin että täti tuli hyvin miettivän näköiseksi ja oli alahuuli pitkällä. Eivät siis tunteneet käsitettä suomi ja tikkurila:) Joko minä olin siis epäselvä tai he eivät tajunneet mistään mitään. Noh ehkä vähän kumpaakin :) Viimein sitten kolmas täti osasi neuvoa paikan mistä liput oikeasti ostetaan. Paikka oli pääovelta katsottuna aivan toisessa päässä rakennusta ja siellä oli oma kassa ulkomaalaisia varten. Täällä onnistui liput tilata jopa minun ontuvalla venäjällä :) Kauan sai kuitenkin paikkaa metsästää :)

Tähän mennessä kuva venäjästä on ollut todella myönteinen. Kieltä oppii koko ajan lisää ja alkaa tuntua jo siltä että kaupunkikin tulee tutuksi. Toki Suomea ja sen oloja aina välillä kaipaa. Ainakin nyt aion nauttia täysin siemauksin tv:stä, saunasta, kahvista, makkarasta ja hiljaisuudesta :)

Eli eipä muuta kuin viimeistään ensi viikolla palaan asiaan mikäli muuta raportoitavaa ei matkan varrella ilmaannu :)

до свидания!!!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

aika jännä veto on ruveta vaihdos vääntämään tuata kandia, mä en ainakaa pystyysi täälä. Aika hyvinhän se sun elo on tuala venäjänmaalla kuintenki lähteny käyntiin!

Jaakko kirjoitti...

No joo... Onhan se kieltämättä pari kertaa tullu kylmä hiki kun on noita kirjoja yrittäny hankkia. Nyt vietinkin yhden päivän Vaasassa Multiprintillä kun kopioin tarvittavia kirjoja :) Täällä kuitenkin hyvä tehdä tuota, kun on tuo kohdeyritys lähellä ja voi käydä kyselemässä kaikkea. Samalla saa vähän kontakteja myös sinne päin. Ja mulla on paljon vapaa-aikaa ku on vaan 12 tuntia koulua viikossa:)