lauantai 6. syyskuuta 2008

Kiertelyä Pietarissa

Tänään lauantaina oli sitten vuorossa pieni kierros kaupungilla. Aamulla (päivällä) lähdimme kohti eläintieteellistä museota. Heti ensimmäisenä törmäsimme kuitenkin tapahtumaan, jota emme olleetkaan muistaneet ollenkaan eli talvipalatsin edessä oli meneillään naisten kymppi. Palatsin edessä oli paljon ihmisiä ja kojuja. Myös muutama suomalainen koju oli eksynyt sekaan. Alla tästä tapahtumasta kuvia:






































Kun olimme päässeet tästä läpi oli seuraava tavoitteemme päästä Nevan yli. Maisemat olivat kuitenkin niin kauniit, että päätimme pysähtyä hiukan ottamaan kuvia.




Hienoja suihkulähteitä Nevalle












Talvipalatsi eli Eremitaasi sillalta kuvattuna. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Kävimme siellä uudenvuoden matkalla. Opastus kyllä mielestäni kannattaa ottaa, koska muuten ei esineistä tiedä mitään eikä oikein tuolla pysy kartallakaan itse, on sen verta iso pulju :)








Vielä kuvaa Nevasta. Taustalla näkyy toinen silta. Nämä sillathan nostetaan öisin ylös muutamaksi tunniksi, joten kannattaa olla sillan oikealla puolella oikeaan aikaan :)









Sitten viimein pääsimme sillasta yli ja nokka kohti eläintieteellistä. Siellä oli tosi paljon nähtävää (täytettyjä eläimiä luonnollisissa elinympästöissään ja ikiroudasta löydetty mammutti) ja uskon, että muutama kuva kertoo enemmän kuin osaan selittää. Voin kyllä suositella käymään, koska pääsymaksukaan ei päätä huimannut. Kahdelta opiskelijalta muistaakseni noin 200 ruplaa!






Kaikenlaisia hyönteisiä












Demonstroitu kuinka luonto hajottaa eläimet.















Berhosia monta vitriinillistä :)













Jotain pikkuötököitä (rottia yms) säilöttynä johonkin litkuun.
















Meitsi ja jonku tosi ison eläimen luusto

















Ihmisen kehitys














Täytettyjä kissoja




















Bambi















Miekkakala :)













Crocodile















Ja anakondaa pihapuulle :)














Lisää käärmeitä, säilöttynä nesteeseen











Onneks ei tuu Suomessa tällaisia vastaanku on uimas :)














Polar bears














Vesinokkaeläin alias Wäbäääää!!!












Ja sen koala kaveri Vili Vilperi :)














Apinalauma














Mammutti iha ite! Eli löydetty Siperiasta ikiroudasta ja vuonna kivi ja kanto eli en muista :)












Myös elefentti oli roudattu sinne
















Ja hilviä :)















Sika












Kameleita















Ja kontioita




























Ja jellonia
















Python












Ja kuuluisia viimeisiä sanoja. Kyllä minä tiedän kuinka pallokalaa valmistetaan :)













Ja meriheppa
















Tämän museon jälkeen oli aika siirtyä mielestäni mielenkiintoisempaan museoon eli Kunstkameraan. Museo on täynnä erilaisia esineitä esimerkiksi intiaanien pukuja. Se mikä minua siellä kiinnosti olivat erilaiset nesteisiin säilötyt luonnonoikut. Sieltä löytyy esimerkiksi kaksipäistä lammasta, ihmisten sikiöitä yms. Kuvia en kuitenkaan tuolta mielenkiintoisemmasta osiosta saanut, koska tietenkin juuri siellä oli kuvaaminen kielletty :( Tottakai yrittää piti ja heti tultiin sanomaan, että kännykkä pois :) Joitain kuvia kuitenkin sieltä otin muista huoneista. Suosittelen käymään, koska tännekään eivät konkurssiin turistia vie muistaakseni kuvausluvan kanssa kahdelta opiskelijalta noin 200 ruplaa.


























































Sitten kävimme syömässä Vasilin saarella sijaitsevassa 24 часа ravintolassa. Tämän jälkeen toista siltaa takaisin kohti kotia. Sitä ennen kuitenkin kuvasimme sillan Vasilin puoleisessa päässä olevat sfinksit.










































































Sillan yli päästyämme kuvasimme Vaskiratsastaja patsasta Iisakin kirkkoa. Alla kuvia:

























Tämän jälkeen kävimme vielä Enigma nimisessä kahviossa jäätelöillä ja sitten kämpälle hiukan lepäilemään. Pienen lepäilyn jälkeen lähdimme Gostiny Dvorille etsimään tyttöystävälleni hiukan parempia kävelykenkiä. Näitä ei kuitenkaan löytynyt ja päätimme vielä käväistä mäkkärissä syömässä ennen nukkumaanmenoa. Näin oli taas yksi päivä Pietarissa mennyt niin, ettei ollut edes huomannut. :)

Ei kommentteja: