lauantai 13. syyskuuta 2008

Arkista aherrusta

Nyt ois aika laittaa taas vähän päivityksiä. Eli elämä täällä Pietarissa on pikkuhiljaa alkanut normalisoitumaan. Enää ei niin hirveästi ihmetytä massiiviset rakennukset, metro, hienot kaupat yms. Silti täällä tuntuu kuitenkin vallitsevan aivan oma maailmansa, johon haluaa tutustua enemmän.

Kuten jo edellä mainitsin, koulu on jo alkanut ja samalla venäjänkielen opiskelu. Olenpa jo muutamaan otteeseen sitä kaupassakin käyttänyt. Harmittaa, koska olen todella huono käyttämään kieltä, kun en sitä kunnolla osaa vaikka tiedän että puhuminen on ainoa tapa oppia sitä. :) Kielenopetus on mielestäni koulussa hyvää. Ainakin omalle kohdalleni sattui hyvä opettaja. Opetuskielenä on mahdollisimman pitkälle venäjä mutta opettaja puhuu aivan loistavaa englantia ja näin myös kielioppiasiat tulee paremmin selväksi. Silti kursseissa helpoimman tason ja vaativamman tason kuilu on suuri. Itselleni tämä nykyinen helpoin taso tuntuu lähinnä ainakin aluksi asioiden kertaamiselta ja seuraava on aivan liian vaikea. Nyt kuulinkin, että yliopisto on perustanut tähän väliinkin jonkin ryhmän mutta taidan silti pysyä tässä nykyisessä juuri tuon opettajan takia. En uskalla ottaa sitä riskiä, että tuossa väliryhmässä onkin huono opettaja ja en opi sen takia mitään. :)

Samalla on myös kandidaatin tutkielman vääntäminen alkanut. Päätin vetää tuon kandin suhteen vähän ekstreme tyylillä ja tehdä siitä raakaversion täällä Pietarissa ja hienosäädän sen sitten Suomessa. Maanantaina kävinkin kanditapaamisessa yrityksessä jolle tämän työn teen. Tapaaminen sujui ihan hyvin ja nyt onkin ongelmana saada kaikki kirjat. Nimittäin tämä FINECin kirjasto osoittautui "vähän" vaatimattomammaksi kuin Vaasan Tritonia. Täällä mennään lapun kanssa, johon on kirjoitettu haluamansa kirjojen nimet, kirjastotädin luo ja tämä sitten noutaa ne. Eli ei todellakaan ole käytössä mitään hienostuneita tietoteknisiä hakutoimintoja. Noh.. täytyy siis lainata kirjat suomesta ja maksaaa kiltisti sakkomaksut myöhästymisistä.

Tylsää täällä ei kuitenkaan ole vielä päässyt olemaan. Yksikin ilta luimme tyttöystäväni kanssa kirjoja ja valot alkoivat kämpässämme yhtäkkiä vilkkumaan. Vitsailinkin jo tyttöystävälleni, että varmasti teloittavat jonkun jossakin. Sitten vähän ajan kuluttua sähköt katkesivatkin kokonaan. Hetken kuluttua huomasimme, että pihassa oli paloauto ja palomiehiä. Äkkiä siis pihalle ja katsomaan mistä kyse. Kysäisimme yhdeltä mieheltä englanniksi ja hän osoitti talomme seinää ja sanoi, että "fire" eli tulipalo. Jostakin syystä johdot olivat talon seinässä joutuneet oikosulkuun ja syttyneet palamaan. Noh.. ei tässä mitään. Palomiehet nohevina katseloivat hetken tilannetta (tulta ei enää näkynyt) ja sitten tulikin yksi palomies vesisangon kanssa. Siis vesisangon!!!!! Ei muuta kuin johtojen viereen seisomaan ja sangollinen vettä johtojen päälle... Että näin.. Itse olisin kyllä toiminut hiukka erilailla. Sähköt kuitenkin tulivat loppujen lopuksi aika nopeasti takaisin (noin 3-4 tuntia). Itse arvelin, että saattaapi kestää ainakin pari päivää :)

Tänään olikin sitten vuorossa Ikean reissu. Pietarissahan on kaksi Ikeaa. Meidän reissumme suuntautui mielestäni uudemmalle Parnasin alueella (n. 30 km Pitarin keskustasta) sijaitsevaan Ikeaan. Matka taittui ensimmäiset 20-25 km metrolla ja viimeiset n. 5 km bussilla, joka on ilmainen Ikeaan matkaaville. Itse kauppa oli suuressa ostoskeskuksessa, jossa oli myös kaksi muuta suurempaa kauppaa. Itse Ikeaan petyin hiukan, koska kuvittelin sen olevan jotain todella suurta. Se oli kuitenkin aivan samankokoinen kuin Suomen vastaava. Ruoka kuitenkin oli hyvää vaikkakaan ei kovin halpaa. Saaliiksi jäi muutamia pyyhkeitä ja taulujen kehyksiä sekä pari pöytää. Huomenna olisi vuorossa Planeta Neptunus Marata ulitsalla. Alla kuvia Ikean reissulta:



Massiivisia asuinrakennuksia matkan varrelta

































RUOKAA!!!!

















Itse IKEAA






Ei kommentteja: