tiistai 9. syyskuuta 2008

Koulu alkoi

No niin... Nyt eilen koulu sitten viimein alkoi. Kouluahan minulla on 12 tuntia per viikko (kaikki venäjän kieltä), eli ei nyt kyllä varsinaisesti mikään burnout pääse iskemään :) Mahdollisuus olisi toki ottaa enemmänkin kursseja mutta suurimmalla osalla niistä opetus on venäjäksi. Toki myös englanninkielisiä kursseja löytyy mutta niistä pitää maksaa.

Eilen oli varsinainen ensimmäinen koulupäivä. Opetusta oli 12.40-16.00 ja opetus pidettiin mielestäni todella pienessä luokassa ja pulpetit olivat kahden istuttavia ja kivikovia :) Itse jouduin alkeisryhmään eli opetus on ainakin näin aluksi täysin vanhan kertaamista. Toisaalta seuraava vaikeustaso on minulle taas liian korkea eli tavallaan yksi taso puuttuu välistä. Noh... Täytyy itse pyrkiä käyttämään kieltä mahdollisimman paljon ja lukea paljon niin eiköhän tuosta jotain irti saa.

Opetuksen jälkeen oli vaihtareiden infotilaisuus. Se olikin sitten mielenkiintoinen. Aluksi keräännyttiin kaikki yhteen luokkaan, jonne eteen ilmestyi muutama puhuja. Kaikki puhuivat venäjää ja yksi puhujista käänsi aina tiivistetysti yhden noin 5-10 min venäjän ouheenvuoren yhdellä lauseella englanniksi :) Tuskin irtosi kovinkaan paljoa niille, jotka eivät ymmärrä yhtään venäjää. Itse ymmärsin sen verran, että koulun hostellin järjestyssäännöistä puhuttiin melkein tunti. Sitten opiskelijoiden tyhmät kysymykset päälle. :) Aina kun tuli jokin kysymys puhujille, niin tuntui että joko he arpoivat vastauksen tai tappelivat keskenään, koska kesksutelu heidän välillään oli aika kiivasta :)

Myös opiskelijakortin sain eilen ja samalla luvattiin, että saisin tänään kauan odotetun kutsun, jotta voin tulla Suomeen anomaan opiskelijaviisumia :) Tuleepa nyt ainakin pikkuloma tähän väliin.

Tarkoituksenani on tehdä myös omaa kandidaatin tutkielmaa ollessani täällä vaihdossa. Kävin maanantaina paikallisessa NCC:ssä, jonka kanssa olin jo sopinut aikaisemmin kandin teosta. Saimme hiukan asioita selviksi ja nyt seuraava homma onkin hankkia FINECin kirjastokortti ja käydä katsomassa löytyykö sieltä mitään kirjoja minulle.

Viikonloppuna olisi tarkoitus käydä Pietarin Ikeassa katsastamassa mitä sieltä löytyy. Hinnat ainakin tuntuvat olevan Suomen luokkaa. Saapa nähdä.

Laittelen tähän vielä myöhemmin kuvia koulusta kunhan tänään saan niitä räpsittyä.

Ja kuvat:





Koulua ulkoapäin
















Meidän luokka. TODELLA pieni



















Eläinystävällistä porukkaa :) Eipä oo Vaasan Yliopistossa tällasta nähty :)













Kirjaston käytävää.











Kerrosten välillä olevat portaat

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva, että sinä ja tyttöystäväsi pidätte blogia niin saan vähän lisää etukäteistietoa asumisesta ja erityisesti opiskelusta Venäjällä. =) Itse olen lähdössä tammikuussa Petroskoin yliopistoon kevätlukukaudeksi. Tsemppiä opiskeluun ja mukavaa syksyä teille sinne Pietariin! =)

Anonyymi kirjoitti...

Opiskelin itse tuolla vuonna 2003, vissiin vielä samassa luokassakin mistä toi sun valokuva. Siistiä muuten nähdä, että vahtikoira Tsubais on vielä hengissä!