tiistai 11. marraskuuta 2008

Yllätyksiä

Tänään piti olla aivan normaali koulupäivä ja sitten iltapäivälle olin varannut kandin tekoa. Suunnitelmat kuitenkin muuttiuvat, kun asuntolassa olevat suomalaisvaihtarit olivat lähdössä järjestetylle yrityskäynnille Baltikan tehtaalle http://eng.baltika.ru/ (iso oluttehdas, jos joku ei tiedä).

Eli hiukan ennen tuntien loppumista lähdimme kohti kokoontumispaikkaa, joka oli Parnaksen metroasema. Sieltä sitten oli bussiyhteys tehtaalle. Itse matkasta olisi pitänyt maksaa 60 ruplaa mutta minä en ollut tiennyt koko reissusta mitään ennen tätä päivää, joten en ollut myöskään maksanut mitään. Kaikki meni hyvin tehtaalle asti, kunnes alettiin pitämään nimenhuutoa. Yllättäen nimeäni ei listalta sitten löytynyt. Tästä selvittiin tietenkin sillä, että vedettiin viiva yhden sellaisen henkilön yli, joka oli ilmoittautunut mutta ei jostain syystä ollut mukana ja laitettiin minun nimi tilalle. Venäjällä onnistuu!!:)

Tehdas oli hyvin moderni sisältä ja tuntui kuin olisi suuressa laboratoriossa. Tehtaan alue oli muistaakseni 30 hehtaaria eli kyseessä on siis vähän suurempi yritys. Tutustumiseen kuului kuitenkin ainoastaan pieni kierros kaikkein tärkeimmissä paikoissa, kuten varasto, pullottamo ja paikka, jossa sijaitsee isot säiliöt, joissa oluen valmistusprosessi aloitetaan. Ikävä kyllä kuvata ei saanut, joten kuvamateriaalia ei löydy.

Kierroksen jälkeen meidät ohjattiin huoneseen, johon oli rakennettu baari ja jossa meitä odotti noin 5 pöydällistä olutta ja isot lautaset, jotka olivat täynnä voileipiä. Sen verran juomia oli, ettei oman pöytäme 7 ihmistä ehtinyt noin 45 minuutin kaikkia tyhjentää, joskaan se ei nyt päätarkoitus ollutkaan. :)

Lopuksi vierailun päätteeksi saimme vielä mukaamme pussin, joka sisälsi yrityksen esitteen ja lasisen tuopin. Ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka!

Ei kommentteja: