sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Ikea ja klubireissu

Lauantaista muodostuikin yllättävän kiireinen päivä. Ensiksi aamupäivällä suuntasimme kohti Pietarin toista Ikeaa, joka sijaitsee Pietarin itäpuolella ja sinne on ilmainen bussikuljetus Ломоносовская metroaseman nurkalta.

Lisäksi ostoskeskuksesta löytyy kaksi muuta suurempaa kauppaa/kauppakeskusta. Näihin kahteen muuhun emme sen tarkemmin tutustuneet, koska tuossa Ikeassakin vierähti aikaa ihan kivasti. Koko ostoskeskusten kompleksi oli todella massiivinen ja mitään järkevää kuvaa siitä ei saanut, kun en viitsinyt sateessa lähteä kauemmaksi ottamaan kuvaa :)

Mielestäni tämä Ikea oli hiukan isompi ja ehkä paremmin varusteltu kuin tuo MegaParnaksessa sijaitseva Ikea. Tämä tietenkin on makuasia ja toki päällisin puolin kaikki Ikeat ovat samalanlaisia. Tämä vain jotenkin tuntui isommalta. Syytä en kyllä tiedä :)

Ikeassa kierrellessä siis vierähti enemmän tai vähemmän nopeasti noin 2 tuntia ja kierroksen jälkeen piti tietenkin syödä normi ruotsalaiset lihapullat ja ranskalaisia kyytipojaksi. Hyvää oli! Syömisen jälkeen takaisin aivan täyteen ahdetulla bussilla takaisin samaiselle metroasemalle, josta matka alkoi ja siitä kotiin.

Sitten äkkiä suihkuun ja valmistautumaan iltaa varten, koska suunnitelmissa oli lähteä yhden suomalaisen vaihtarin ja tämän kavereiden kanssa läheiselle klubille. Ensimmäiseksi suuntasimme jälleen vaihtareiden asuntolalle noin puoli 11 aikaan. Virallinen vierailuaika loppuu siellä lauantaina kello 22.00 mutta pienellä neuvottelulla yksi vaihtareista neuvotteli meille vierailuaikaa kello 11 asti.

Eli 11 maissa suuntasimme Tinkoffiin, joka on ravintola/pubi ja sijaitsee Казанская katu 7:ssä. Siellä viihdyimme sitten noin pari tuntia ja sitten suuntasimme samaisessa rakennuksessa sijaitsevaan Sotshiin, joka puolestaan on pelkästään juottola. Baari oli siitä kätevä, että se oli tosi pieni ja siellä soitettiin suhteellisen kummallista musiikkia (ei siis normaalia tanssimusiikkia) mutta paikka oli silti aivan täyteen ahdettu. Kuvamateriaalia ei valitettavasti ole, koska jätin suosiolla pois oman kamerakännykkäni kämpälle miliisien pelossa :)

Noin 2 maissa me ja osa porukasta päätimme lähteä kotia kohti mutta heti narikassa tuli ongelmia, kun porukkamme yhden pariskunnan takit olivat hukkuneet. Sitä sitten loistavalla venäjällä selvittämään ja sovimme narikkamiehen kanssa, että saamme itse mennä etsimään omia takkejamme :) Ei kyllä Suomessa varmaan onnistuisi :) Noh.. kovasta etsinnästä huolimatta ei takkeja löytynyt ja lopulta luovutimme.

Sitten kävelimme Nevskille, josta kalastimme muulle porukalle taksin Moskova hotellille hintaan 500 ruplaa ja itse kävelimme kämpälle, jonne matkaa oli ehkä 500 m. Lopulta noin neljän maissa pääsi nukkumaan.

Eli ihan oli onnistunut viikonloppu ilman tuota takkien katoamista. Huomenna sitten taasen koulun penkille :)

Ei kommentteja: