tiistai 18. marraskuuta 2008

Vapaapäivä

Tänään olisi taas vaihteeksi vapaapäivä. Ei kyllä voi sanoa, että tämä vaihdossaoloaika olisi jotenkin koulun puolesta ollut rankkaa. :) Ainoa virallinen tehtävä tänään on tavata kielikaveri kaupungilla illalla. Huomennakin on sitten vielä koulun puolesta vapaata mutta aamuksi suunnittelin hiukan laskujen maksua. Mikä puolestaan tarkoittaa muutaman kilometrin aamulenkkiä :)

Eilen kävin sitten hakemassa viisumini (joka pitää säilyttää koululla ja anoa sieltä aina tarvittaessa pois) ja törmäsinkin "yllättäen" ongelmiin. Anomuslomakkeeseen olin merkinnyt Suomessa oloajaksi 30.11-9.12 ja asia piti mielestäni olla ihan ok. Tietenkin tämä "luvan" antaja (joka allekirjoittaa anomuksen jotta toinen henkilö voi luovuttaa viisumin) alkoi sanomaan, että liian pitkä aika ja et voi olla noin kauaa, koska menee tunteja liikaa ohi. Siinä vaiheessa teki kyllä mieli sanoa, että kesän kutsujen takia teillä ei oo paljoa sanomista mun lomista. Noh.. tämä henkilö kuitenkin passitti mut juttelemaan opettajalle ja kysymään sen mielipidettä mun pitkään lomaan. Onneksi hänellä ei ollut mitään ongelmia asian suhteen vaan toivotti heti hyvää lomaa! Sitten vain takaisin samaiseen toimistoon kertomaan, että nyt kävin kysymässä luvan ja niinpä tämä henkilö nokkaa nyrpistäen laittoi nimen alle :) Saas nähdä miten joululoman kanssa käy :) Mutta onhan se hyvä, että joku vahtii 23 vuotiasta, joka on vapaaehtoisesti tullut vaihtoon, ettei pinnata tunneilta liikaa :)

Sitten vielä iloisia uutisia! Eli edellisessä postauksessa kirjoittamani kadonneet takit olivat sitten löytyneet seuraavan päivänä saman baarin narikasta, johon ne lauantai yönä jäivätkin. Onneksi!

Sitten vielä lopuksi pari hienoa maisemakuvaa Pietarin keskustasta, jotka nappasin tullessani koulusta kämpälle.
















Ei kommentteja: