torstai 11. joulukuuta 2008

Venäjällä taasen

Eli nyt olisi sitten Suomen reissu tehty ja taas asennoitunut tähän Pietarin vilskeeseen. Oikeastaan tänne Pietariin oli ihan mukavakin palata. Jotenkin se tuntui tutulta ja turvalliselta, varsinkin jos vertaa tunnetta siihen kun ensimmäistä kertaa syksyllä tultiin tänne. Ainoa rassaava tekijä tuossa matkustamisessa on nuo junamatkat. Länsi-Suomesta kestää kaikkineen vaihtoineen ja odotuksineen noin 11 tuntia aikaa, kun on Suomen kodin ovelta Pietarin kodin ovella.

Siis maanantai iltana saavuttiin tänne ja heti tiistaina olikin jo tunteja yliopistolla. Ihmeen hyvin tunnit sujuivat vaikka venäjän harjoitteluun olikin tullut yli viikon tauko. Lisäksi pääsin taas heti tutustumaan venäjän byrokratiaan, koska minun piti heti tuntien jälkeen käydä rekisteröimässä itseni yliopiston kirjoihin. Homma onnistui kyllä yli odotusten ja jonottaa ei tarvinnut kuin 10 minuuttia. Valmiin rekisteröintipaperin olisi saanut noutaa eilen mutta päätin hakea sen vasta tänään.

Myös jouluvalot olivat näemmä tulleet Pietarin kaduille. Varsinkin Nevski Prospekt näyttää todella hienolta valoloisteessa. Saas nähdä vieläkö valot lisääntyvät ennen vuodenvaihdetta :)

Eli näin täällä tänään :)

Ei kommentteja: