sunnuntai 31. elokuuta 2008

Toinen päivä

Eli nyt olisi toinen päivä Pietarissa vietetty. Eilen illalla kävimme vielä myöhällä syömässä La Strada nimisessä pizzeriassa ja löysimme Luis Vitton rättikaupan :). Tänään kävimme kaupungilla palloilemassa ja tutkimassa Nevskiä sekä sen kauppoja. Huomenna alkaa koulu eikä minulla ole vielä hajuakaan minne pitäisi aamulla mennä. Yritin kysellä tuutorilta tekstiviestillä asiaa mutta hän ei ole vastannut :) No, ei pidä repiä stressiä :)

Tänään kierrellessämme päätimme kävellä aivan Nevskin toiseen päähän (noin 4 km matka), jossa sijaitsee sama hotelli (hotelli Moskova), jossa olimme viime uutena vuotena. Ensimmäinen yllatys oli, että koko Nevski oli täydellisen remontin alla noin 1 kilometrin matkalta ennen Moskova hotellia. Kun vihdoin pääsimme hotellille, teimme riemastuttavan löydön. Sieltä löytyi supisuomalainen Prisma!!!! Alla kuvia siitä:) Se näytti aika uudelta ja sitä ei ainakaan viime vuonna vielä siinä ollut tai ainakaan emme rekisteröineet sitä. Sieltä saimme ostettua kunnon kahvia tämän venäläisen kuran tilalle :) Lisäksi tarjolla oli kaikkea muutakin suomalaista; makkaraa, kaljaa, mehuja yms... Olo oli kuin olisi ollut kotona.

Sitten kävimme syömässä jälleen kerran tutussa ja turvallisessa mäkkärissä. Sen huomasimme jo viime kerralla, että täällä ei tunneta ollenkaan suomesta tutuiksi tulleita hampurilaisaterioita vaan kaikki pitää tilata erikseen. Näköjään ketsupistakin veloitettiin erikseen.

Sitten nokka kohti kämppää ja kävimme vielä aivan kämpän vieressä sijaitsevassa Stockmannissa. Siitä kuvia alhaalla. Tänään alkoi myös venäjän opiskelu ja aion vielä illalla lukea lisää.

















Rättikauppa

















Ihana kauppa

















Hetelmiä :)

















Prisman kassoja

















Moskova hotellin limusiineja. Muistaakseni sai vuokrattua illaksi jollain noin 100 €:)

















Stockmannilta

















Stockmannin kahvio

















Stockmannin valikoimaa...

















Zarakin tulee kohta valloittamaan Venäjää :)

Ei kommentteja: